Avrupa’da çok yaygın olarak uygulanan “Detoksifikasyon Programı” kendisini sürekli yorgun hisseden, sigara, alkol tüketen ve yoğun stresle karşı karşıya kalan kişiler hedeflenerek hazırlanmış, yılda bir ya da iki kez uygulanabilen bir program. Bu program sayesinde vücudunuz “toksin” denilen zararlı maddelerden arınacak ve kendinizi daha dinç ve enerjik hissetmenizi sağlayacak. Ayrıca bu programla kilo vermek ve ideal kiloya kavuşmak da mümkün. Ancak programı mutlaka uzman kişiler denetiminde almak ve program öncesinde bazı sağlık testlerini yaptırmak şart.
Detoksifikasyon yani toksinlerden etkili bir biçimde ve doğal yollardan arınma, sağlıklı ve dengeli bir vücut için anahtar kelime. Toksinlerden arınmak demek, sağlığı tehdit eden pek çok hastalık ihtimalinden de arınmak demek. Uzmanlardan alınan bilgiler bu programa devam eden kişilerin program sonunda mutlaka kendilerinde bir fark hissediyor olmaları yönünde. Örneğin metabolizma hızı yüzde 7 oranında artıyor ve romataoid artrid ağrıları önemli ölçüde azalıyor. Ancak bu programı ve diyeti 1-2 haftadan fazla sürdürmek sakıncalı.
Toksin Atıcı bir menü
Kahvaltı
Meyve Kokteyli, Armut Tabağı
Öğle Yemeği
Brokoli Çorbası (Diyet lif ile), Soya Filizi, Zeytin yağı ve Sirkeyle hazırlanmış salata , Kepekli ekmek, Meyve Tabağı
Ara
Sebze Kokteyli
Akşam Yemeği
Sebze Yemeği, Salata, zeytinyağı ve sirke ile, Kepek Ekmeği, Meyve Salatası
Gece
Bitki çayı
Programda neler var?
Detoksifikasyon Programı diyet, spor, masaj ve vücut bakımlarından oluşan komple bir program. Her gün yapılan jogging, streching, su jimnastiği ve fitness’ın yanında sauna ve buhar banyosuna girmek de gerekiyor. Bunun dışında zindeleştirici bakımlarla, aromaterapik masajlar katılımcıların yaptıracağı diğer işlemler. Detoksifikasyon Programı’nın en önemli kısmı ise tabii ki toksinlerden arındırıcı diyet.
Toksin atıcılar…
Meyve ve sebzeler
Meyve ve meyve suları yüksek oranda toksin atıcı etkisi olan besin maddeleri. Sindirim sisteminin çalışmasını destekliyorlar. Su ise tüm diyetlerde olduğu gibi bunda da bir vazgeçilmez. Böbreklerin çalışmasını kolaylaştırıyor, deri ve idrar yoluyla toksinlerin atılmasında önemli rol oynuyor.
Tahıllar ve kurubaklagiller
İçerdikleri kompleks karbonhidratlar, lifler, vitaminler ve minerallerden dolayı çok yönlü şekilde faydalı oluyorlar.
Bitki çayları
Papatya, nane gibi bitki çayları sindirim sistemini rahatlatıcı etkilerinden dolayı tercih edilen içeceklerden. Bitkilerin çoğu sakinleştirici, sindirim sistemini arındırıcı, mide bulantısı ve mide kramplarını önleyici özellik taşıyorlar.
Baharatlar
Baharatlar stimule edici, canlandırıcı, antiseptik, kanser riskini azaltıcı ve gastro-intestinal bozuklukları azaltıcı etkiler gösteriyorlar. Özellikle taze zencefil, kimyon, muskad, ve kişniş tohumunun güçlü toksin atıcı etkileri var.
Yağlar ve sirke
Zeytinyağı, susam yağı, ayçiçek yağı, badem yağı, ceviz yağı, fındık yağı gibi yağlar önemli yağ asitlerini ve E vitaminini içeriyorlar. Bu özellikleriyle bu bitkisel yağlar kolesterolün düşürülmesinde önemli rol oynuyor. Sirke ise asetik asit içeriyor ve yine toksin atıcı etki gösteriyor.
Bu makale ile alakali daha fazla yazi gorebileceginiz onerecegimiz bir site : meyve salatası tabağı nasıl yapılır resimli
No comments:
Post a Comment