Bu kadar şahane kokusu olan zencefilin tadının acımsı olması çok ilginç.
Zencefilin faydaları saymakla bitmez, ister tazesi ister kurusu hiç fark etmez az da olsa yemek ve içeceklerinizden bu faydalı baharatı eksik etmeyin.
Bugün taze zencefille hazırlanan sıcak bir çay tarifi vereceğim, birde gazozunu yapıyorum havalar ısınınca buz gibi soğuk zencefilli gazoz tarifini vereceğim.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
2 tatlı kaşığı dolusu rendelenmiş taze zencefil,
1 adet çubuk tarçın,
2 adet limon dilimi,
3 su bardağı su,
Serviste tatlandırmak için;
Fincan başına 1 çay kaşığı bal,
Limon dilimleri.
Taze zencefilin kullanacağınız kadar olan bölümünü kesin yıkayın.
Rendenin ince tarafı ile rendeleyin.
Pişireceğiniz cezve veya demliğin içine 3 su bardağı su ilave edin.
Rendelediğiniz taze zencefili, çubuk tarçını, limon dilimlerini ilave edin.
Ocağa yerleştirin, kaynadıktan sonra ocağı kısın, ağır ağır pişirerek 10 dakika kaynatın.
Sıcak olarak fincanlara doldurun, limon dilimi ve bir çay kaşığı bal ile tatlandırarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
No comments:
Post a Comment