1/2 limon suyu
5-6 çorba kaşığı un
kızartmak için sıvıyağ
5 orta boy haşlanmış patates
tuz,karabiber
HARDAL SOSU İÇİN:
1,5 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı sıcak süt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı hardal
1 diş sarmısak (ezilmiş)
kıyılmış maydanoz
yarım et bulyon tableti
bifteklerin üzerine limon suyu serpip,tuz ve karabiber serpelim. una bulayıp sıvıyağda ve hafif ateşte kızartalım.
sosu için tavaya sıvıyağı alalım.sarmısak ve unu ekleyip karıştırarak kavuralım.un sararınca,sürekli karıştırarak azar azar sütü ilave edelim.et bulyonu ekleyelim.ağır ateşte karıştırarak sos koyulaşana kadar pişirip ateşten alalım.
içine hardalı ve kıyılmış maydanozu ekleyerek karıştıralım.
patatesleri biraz kalınca yuvarlak dilimleyerek biftekleri kızarttığımız tavada kızartalım.
servis tabağına patatesleri dizelim.üzerine biftekleri yerleştirip üzerine sos gezdirerek servis yapalım.
No comments:
Post a Comment