Tuesday, April 22, 2014

patetesli tepsi böreği(çiğden)

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar  dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı ,huzurlu geçsin dileklerimle bu akşam sizlerle çok lezzetli ve güzel bir börek tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.



5 tane hazır yufka

4-5 tane patetes

tuz,kimyon,kekik,pulbiber,tuz

zeytinyağı

sosu:

2 su bardağı süt,1 su bardağı sıvıyağ,3 tane yumurta

süt,sıvıyağ ve yumurta büyük bir kasede çırpılır.

patetes kabukları soyulur ve rendelenir.içine baharatlar eklenerek karıştırılır.

yufkanın teki tepsiye döşenir.üzerine kaşıkla sos gezdirilir.üzerine ikinci yufka serilir ve tekrar sos gezdirilir.üçüncü yufkada serilir ve hazırlanan patetesli harç yufkanınüzerine serilir.diğer yufkada üzerine serilir ve tekrar sos gezdirilir.düğer yufkada üzerine serilir e tepsideki börek pişmeden dilimlenir.kalan sos böreğin üzerine gezdirilir.üzerine çörekotu serpilerek 200 derece fırında pişirilir.

afiyet olsun.




No comments:

Post a Comment