Thursday, April 3, 2014

istiridye mantar nasl piirilir

Merhabalar sevgili site ziyaretcilerimiz. Yogun talep üzerine sizlere bugün istiridye mantar nasl piirilir makalesini sunmaya karar verdik.







istiridye mantar nasl piirilir 1






Açıkça söyleyeyim, canım ne zaman somon balığı yemek istese hep Ikea'ya giderim, hatta Ikea'ya ne zaman gitsem somon balığı yerim diyeyim :) Bugüne kadar evde yapmayı hiç düşünmedim, olur ama ya olmazsa boşuna heba etmeyeyim balığı derim, daha doğrusu derdim. Sonra Salat Etkinliğinde bu tarifle tanıştım. İlk başta "Somon ve 3 yemek kaşığı hardal mı?" desem de nasıl lezzetli bir şey olduğunu size tarif edemem. Tereddüd etmeyin yapın lütfen, kendinizi böyle bir lezzetten mahrum bırakmayın...



Malzemeler:

- yarım kilo somon balığı

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 2 adet orta boy kırmızı soğan

- 3 yemek kaşığı hardal

- 3 yemek kaşığı balzamik sirke

- 2 diş sarımsak

- tuz, taze biberiye, taze kekik, kırmızı pul biber




Yapılışı: Kalın dilimlenmiş somon balığı bir fırın tepsisinin içerisine yerleştirilir. Üzerine yarım ay şeklinde  (piyazlık) doğranmış soğanlar serpiştirilir. Bir sos kasesi içerisinde hardal, balzamik sirke, ezilmiş sarımsak, baharatlar ve sıvı yağ konularak iyice karıştırılır. (Baharatları katmadan yapacağınız bu sosu hazırlayıp buzdolabında muhafaza edebilir ve salatalarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz.) Hazırlanan sos balığın üzerinde gezdirilerek 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirilir.








Ziyaret etmeniz gereken ilginc makale : istiridye mantar nasl piirilir

No comments:

Post a Comment